Canton Fair

Meer informatie over de Canton Fair, de Grootste Import en Export beurs ter wereld, gehouden in Guangzhou, China.

 

De China Import & Export Fair, beter bekend als de Canton Fair, is de grootste import en export beurs ter wereld en wordt twee keer per jaar gehouden in het Pazhou Complex in Guangzhou. Guangzhou ligt in de Guangdong provincie in het zuidoosten van China. De Canton Fair is per sessie (2 sessies per jaar) verdeeld in 3 fases van elk een kleine 1,200.000 m2 en stelt vrijwel alle mogelijke producten tentoon.

De Canton Fair is een beurs die elk serieus bedrijf dat uit China of elders uit het verre oosten importeert bezocht moet hebben. Gemiddeld komen er 220.000 buitenlandse bezoekers per sessie naar de beurs, die samen zorgen voor een zakelijke omzet van 27,01 biljoen USD.

De Canton Fair wordt gecontroleerd door de Chinese overheid. Dat wil zeggen dat elke fabrikant of handelsonderneming die op de beurs staat, eerst gecontroleerd is door de overheid op betrouwbaarheid en stabiliteit. De kans dat u niet geleverd krijgt waarvoor u betaald heeft neemt hierdoor aanzienlijk af. Er is een bemiddelingsservice zodat je frauderende bedrijven op de beurs zelf kunt aangeven, ook al heeft u de deal veel eerder gesloten.

Al met al is de Canton Fair de beurs die u bezocht moet hebben. Het geeft in 5 dagen tijd een duidelijk overzicht van alle zichzelf respecterende leveranciers vanuit China en ver daar buiten. Let er wel op dat de hotels en de vliegtickets tijdens de beurs vele malen duurder zijn dan buiten deze periode.