Gesproken talen op de Canton Fair

Talen

Tenzij u al vloeiend Chinees spreekt,  vindt u het waarschijnlijk spannend om te reizen of zaken te doen in China omdat er een groot obstakel is- de Chinese taal.  Er zijn weinig talen die linguïstisch zo ingewikkeld zijn als de Chinese taal met haar tonen, karakters en de vele dialecten.

China, bruisend met leven, cultuur, mensen en handel is een overweldigende ervaring voor de meeste mensen, zelfs als zij gewend zijn om te reizen naar China. Ook de Canton Fair op zich is een bijzondere ervaring.

Wij zullen u iets meer vertellen over de Chinese taal en onze vertaal services. Op deze manier hopen wij dat u iets minder onzekerheden heeft over het communiceren in China en op de Canton Fair.

Chinees (汉语/漢語Hànyǔ of 中文Zhōngwén) is een groep gerelateerde talen variaties die horen bij de Sino-Tibetan familie. De Han meerderheid en vele andere etnische minderheden  in China spreken de Chinese taal. Meer dan 1,2 miljard mensen hebben een vorm van Chinees als moedertaal, dat is ongeveer 18% van de wereldbevolking.

Er zijn veel verschillende variaties van de Chinese taal. Deze worden vaak door inboorlingen beschreven als dialecten van een bepaalde Chinese taal, maar veel linguïsten zeggen dat ze worden gezien als verschillende talen families.

De diversiteit van de Chinese taal is vergelijkbaar met romaanse talen maar is toch wat gevarieerder. Rond de 960 miljoen mensen -veruit de meerderheid-  spreekt Mandarijn Chinees, gevolgd door Wu, dat wordt gesproken door 83 miljoen mensen , daarna komt Min met 71 miljoen sprekers en Yue, dat wordt gesproken door 59 miljoen. Deze zijn allemaal analytische en tonale varianten van de Chinese taal.

Standaard Chinees is een vorm van gesproken Chinees, dat verwijst naar een dialect dat is gebaseerd op de Beijing vorm van Mandarijn. Dit is de officiële taal van Taiwan, China en een van de 4 gesproken talen in Singapore. Daarom zijn onze vertalers op de Canton Fair meesters in de taal. Standaard Chinees is ook de voertaal op de Canton Fair. Er is echter veel invloed van Yue in Guangdong, een prestigieuze vorm die Kantonees wordt genoemd. Deze taal wordt ook gesproken in Guangzhou, Guangdong, Hong Kong, de omgeving van Macau en in veel Chinese overzeese gemeenschappen.  

Taal is iets waar goed over nagedacht moet worden als men zaken wilt doen in China en de Canton Fair wil bezoeken. Echter hoeft u zich geen zorgen te maken want als u producten wilt importeren uit China en de Canton Fair bezoekt, helpen wij u met elke stap. Dus relax en bel ons gerust als u vragen heeft betreft de Canton Fair of over het importeren vanuit China. Wij helpen u graag verder!