Visum

Lees deze informatie zorgvuldig door wanneer u de Canton Fair gaat bezoeken, het bevat belangrijke informatie over uw benodigde visum.

Wanneer u naar China gaat dient u te beschikken over een geldig visum. Heeft u dit niet, dan mag u het land niet in en zal een luchtvaartmaatschappij u in Amsterdam niet als passagier accepteren. De enige uitzondering is, wanneer u op Hong Kong vliegt. Voor Hong Kong hebben personen met een geldig Europees paspoort geen visum nodig. U kunt dan bij de Chinese ambassade in Hong Kong wel met spoed een China visum aanvragen.

Wilt u in Nederland een visum aanvragen voor China, dan dient u er rekening mee te houden dat de Chinese ambassade erg streng is. Heeft u iets op uw visumaanvraagformulier niet goed ingevuld, dan wordt uw visum geweigerd. Het aanvragen van een toeristenvisum als u naar de beurs wil gaan is riskant. Zeker ten tijde van de beurs is de ambassade extra alert op aanvragers die mogelijk de regels willen omzeilen. 

Om zeker te weten dat alles goed gaat, kunt u uw visumaanvraag online doen in ons systeem. U vult al uw gegevens in, welke wij geautomatiseerd doorspelen naar de Canton Fair Guangzhou. Zij sturen direct uw “invitation letter” per mail naar u toe. Deze uitnodiging heeft u nodig om een zakelijk visum aan te kunnen vragen. U ontvangt tevens automatisch een ingevuld pdf-document voor de aanvraag van uw visum. Daarnaast is uw aanvraag digitaal naar RM Express te Voorburg gestuurd, de ambassadekoerier in Nederland voor China. Zij zullen vervolgens contact met u opnemen om de vervolgstappen te voltooien. 

U verstuurt uw paspoort aan RM Express en tegen een kleine vergoeding zullen wij de volledige aanvraag controleren, uw paspoort naar de Chinese ambassade brengen en deze vervolgens later afhalen en aan u retourneren. Zowel de kosten voor de aanvraag van uw visum, alsmede hun bemiddelingskosten, dient u achteraf aan RM Express te voldoen.

Ons online systeem vraagt direct uw badge voor de Canton Fair aan, deze kunt u op vertoon van uw legitimatiebewijs op de beurs of bij één van de deelnemende hotels afhalen. Zorgt u voor 2 pasfoto's. U betaalt voor uw badge eenmalig 200 RMB (€27,-), deze is namelijk levenslang geldig. Heeft u via onze corporate codes zowel uw vliegticket als ook uw hotel geboekt, dan zal uw badge in uw eigen hotel voor u klaarliggen. Informeert u hier s.v.p. naar bij de conciërge van uw hotel.

Single Entry:

In de meeste gevallen komt u uitsluitend voor een single entry visum in aanmerking. Dit betekent dat u slechts 1 keer China binnen mag en maximaal 30 dagen mag verblijven. Dit is hetzelfde voor zowel een zakelijk  als voor een toeristenvisum. U dient binnen 3 maanden na afgifte China binnen te treden.

Double Entry:

Dit visum wordt enkel afgegeven indien u kunt aantonen dat u meerdere malen China zult bezoeken. Let goed op, u dient dit met zowel twee invitation letters als met geldige vliegtickets of andere reisdocumenten aan te tonen. (Bijvoorbeeld: de melding dat u in Hong Kong een treinkaartje naar China koopt, is voor de Chinese ambassade in Nederland geen goede reden. Uw visum aanvraag zal dan niet goedgekeurd worden en u ontvangt uitsluitend een single entry visum. U kunt deze aanvraag vaak wel in Hong Kong doen. Hier is de ambassade een stuk minder streng.)

Multi Entry visum:

Dit visum wordt vrijwel nooit afgegeven. U dient voor dit visum overduidelijk bewijs te hebben dat u meer dan twee keer binnen een korte periode China bezoekt. Wederom wordt enkel bewijs in de vorm van vliegtickets e.d. geaccepteerd. Ook hier geldt dat dit visum makkelijker in Hong Kong afgegeven wordt.

Multi Entry 10 jaar visum:

Dit visum wordt uitsluitend afgegeven aan houders van een paspoort van de Verenigde Staten. Geen enkele andere nationaliteit komt voor dit visum in aanmerking.

Houdt u er rekening mee dat een visumaanvraag minimaal 5 werkdagen in beslag neemt. Vraag daarom tijdig uw visum aan!