Veerboot nemen vanaf Hong Kong naar Guangzhou

Ondanks het feit dat Hong Kong een goede infrastructuur heeft qua autowegen, treinspoor en tunnels gebruiken miljoenen mensen de veerboot om van A naar B te reizen. Niet alleen wordt de veerboot gebruikt door inwoners van Hong Kong, de ferry is ook een populaire toeristische attractie.  Op het dek van de veerboot heeft u een prachtig panorama-uitzicht op één van de meest gefotografeerde havens ter wereld.

In reisgidsen wordt de Star Ferry vaak genoemd als een unieke ervaring wanneer u Hong Kong bezoekt. Ook al is de ferry modern, de boot oogt klassiek. Op het water kruist de ferry allerlei schepen, die zich lenen tot prachtig fotomateriaal. Onderweg genieten de passagiers van een adembenemend uitzicht op de kustlijn van Hong Kong eiland, van Quarry Bay tot Western. Wanneer u vóór 8.00 uur de ferry neemt zal de boot meerdere malen stoppen zodat toeristen rustig de haven, de gigantische gebouwen en het fascinerende lichtspel van lasers kunnen fotograferen.

Wij adviseren u een ticket te kopen met toegang tot het bovendek. Wanneer u dit niet doet zult u op een lager dek hinder ondervinden van de dieselgeur die de ferry verspreidt.

Naast de gewone ferry is er tevens een fast ferry. Deze vaart een stuk sneller en is dan ook een stuk duurder.

De gewone veerboot zal u in ongeveer anderhalf uur van Hong Kong Airport naar Guangzhou brengen en hanteert prijzen vanaf HKD 300.

De volgende veerbootlijnen zijn actief in Hong Kong:

New World First Ferry Services Ltd

The Hong Kong & Kowloon Ferry Ltd

Discovery Bay Transportation Services Ltd

Park Island Transport Company Ltd

Iedere maatschappij hanteert eigen service, bestemmingen en vaartijden, dus zorg ervoor dat u de juiste veerboot neemt. Wanneer u hierbij hulp nodig heeft helpen wij u graag.

Uiteraard zijn er naast de ferry ook andere manieren om van Hong Kong International Airport naar  Guangzhou te reizen. Deze andere opties zijn:

  1. Vlucht van Hong Kong International Airport naar Guangzhou Airport (1,5 uur). Vanuit hier kunt u een taxi nemen naar de stad Guangzhou (1 uur)
  2. Per bus (4 uur)
  3. Taxi naar Hung Hom Station (35 minuten). Vanuit hier neemt u de trein naar Guangzhou (1 uur en 50 minuten)
  4. Per Airport Express naar Kowloon (30 minuten), vervolgens een taxi naar Hung Hom Station (15 minuten). Vanuit hier neemt u de trein naar Guangzhou (1 uur en 50 minuten)