Hong Kong Metro (MTR)

Onderaan deze pagina vindt u de kaart van het metro-systeem in Hong Kong (het Hong Kong Metro system (MTR)).

Hong Kong Metro is één van werelds meest geavanceerde en betrouwbare metro-systemen. De metro is in 99,8 % van de gevallen perfect op tijd, een ongelofelijke prestatie!

Als gevolg van het drukke verkeer als reactie op de snel groeiende economie werd in 1979 de metro geïntroduceerd in Hong Kong. Het metrosysteem is verdeeld in verschillende lijnen, op een dusdanig eenvoudige manier dat reizen met MTR makkelijk voor iedereen makkelijk is. Ook is reizen met de metro relatief goedkoop. De metro is de snelste en goedkoopste manier om van centrum Hong Kong naar Kowtoon / New Territories te reizen.

Onderstaande kaart is eenvoudig te lezen. De cirkels staan voor de metrostations, de ovale symbolen zijn metrostations waar u van de ene op de andere lijn kunt overstappen. De kleuren van de lijnen in deze ovale symbolen corresponderen met de kleuren van lijnen waarop u kunt overstappen.

Uw metroticket is geldig tot uw eindbestemming wanneer u het metrosysteem niet verlaat. Uitzondering hierop is het stuk tussen Sha Tsui en East Tsim Sha Tsui. Tijdens dit traject dient u het metrosysteem te verlaten via een openbare tunnel waardoor uw ticket niet geldig is voor dit traject.

Metrotickets kunnen bij ieder metrostation worden verkregen en kunnen worden betaald in contanten (zowel papier- als muntgeld) en met bankpas en creditcard. De rechtstreekse lijn naar de luchthaven hanteert een speciaal tarief en is een stuk duurder dan de normale metrolijnen.

Veel luchtvaartmaatschappijen beschikken over een check-in balie op een metrostation in Hong Kong centrum. Hier kunt u inchecken en alvast uw bagage afgeven. Een ideale service wanneer u vanuit Guangzhou Canton Fair komt en uw vlucht vanuit Hong Kong Airport pas later op de dag vertrekt, want op deze manier kunt u zonder bagage nog even genieten van een bezoek aan Hong Kong centrum.

Alle treinen naar Guangzhou Railway Station vertrekken vanuit Hung Hom Station in Hong Kong. U reist naar dit station door vanaf Hong Kong Airport de rechtstreekse metrolijn naar Kowloon te nemen. In Kowloon neemt u dan de gratis shuttle bus naar Hung Hom Station.

mtr